By Tom Lanoye

Tony Hanssen geeft de brui aan zijn kwakkelende studie in de rechten. Volgens hem wordt de wereld niet beheerst door academische kennis maar door commercieel expertise. Met een gammele bestelwagen vertrekt hij op een tocht door het Vlaamse land omdat hij denkt een begenadigd verkoper te zijn. Zijn hilarische odyssee zal hem het tegendeel bewijzen.
Onderweg ontmoet hij zijn perfecte tegenpool. Andreeke Met De Harley-Davidson, een volkse, vrijgevochten kruimeldief. Ze sluiten vriendschap en worden companions in crime. Maar hun wraaktocht tegen de banken verloopt niet volgens plan.
Alles moet weg werd in 1996 verfilmd.

Tom Lanoye (1958) is romancier, dichter, columnist, scenarist en theaterauteur. Hij debuteerde start jaren tachtig met de surrealistisch getinte verhalenbundel Een slagerszoon met een brilletje. Bij het grote publiek brak hij door met romans als Kartonnen dozen, Het goddelijke monster en Sprakeloos, en met toneelstukken als Ten oorlog, citadel Europa en De Russen! Inmiddels is hij een van de meest gelezen en gelauwerde auteurs van de Lage Landen, en sort aan huis bij alle grote Europese theaterfestivals. In 2012 schreef hij het uitstekend ontvangen Boekenweekgeschenk Heldere hemel.

`Easy Rider in Vlaanderen.
NRC Handelsblad

`Uitgekiende schelmenroman van het zuiverste water.
Vrij Nederland

`Een van de meest intrigerende, treurigste en tegelijk geestigste romans van de laatste tijd.
Algemeen Dagblad

`Overdonderend literair debuut van een sarcastisch en heerlijk enfant bad.
Le Soir

Show description

Read or Download Alles moet weg (Dutch Edition) PDF

Best dutch ebooks books

Licht (Gone) (Dutch Edition)

Het zinderende slot van de bloedstollende GONE-serieDe koepel die de FAKZ al maandenlang van de buitenwereld afsluit, lijkt zijn langste tijd te hebben gehad. De kinderen van Perdido seashore kunnen de buitenwereld zien, en de buitenwereld ziet rooster. Niemand weet wat er precies aan de hand is, maar iedere beweging binnen de koepel wordt geregistreerd door tv-camera’s.

In de zon kijken (Dutch Edition)

Choë woont met haar ouders en haar halfzusje op het Australische platteland. Als haar vader na een val van zijn paard om het leven komt, probeert haar moeder het bedrijf draaiende te houden. Langzaam verliest ze haar greep op de situatie.

Happyholics (Dutch Edition)

‘Gelukkige medewerkers zijn productiever én creatiever’De nieuwe generatie werknemers is niet verslaafd aan werk maar aan geluk. Ze zitten boordevol energie maar ze zetten zich alleen in als u ervoor zorgt dat ze het naar hun zin hebben. Vergeet die bonus en die blinkende leaseauto. Generatie Y vindt een prettige werksfeer veel belangrijker.

Fernweh (Odyssee Book 1) (Dutch Edition)

Al een halve eeuw probeerde Jan Cremer te achterhalen wat zijn werkelijke, altijd voor hem verzwegen, familieachtergrond is. Hij wist dat hij een vader had die gevangenzat in het internet van Fernweh, het verlangen naar de verten. Een gevoel dat hem steeds verder van huis en haard verdreef en hem in 1937 in Boedapest bracht, waar hij de dan negentienjarige eigenzinnige balletdanseres Rozsá Csordás Szomorkay ontmoette, die Jan Cremers moeder zou worden.

Extra resources for Alles moet weg (Dutch Edition)

Example text

Download PDF sample

Rated 4.20 of 5 – based on 41 votes